• La Casa Blů
  • Rozvoz
  • Menu
  • REZERVUJ SI STŮL ZDE
  • Kontakt
  • La Casa Blů
  • Rozvoz
  • Menu
  • REZERVUJ SI STŮL ZDE
  • Kontakt

Novinka 1

Tohle je priklad novinky.

Sdílejte:

  • Haz clic para compartir en Twitter (Se abre en una ventana nueva)
  • Haz clic para compartir en Facebook (Se abre en una ventana nueva)
  • Haz clic para compartir en Google+ (Se abre en una ventana nueva)

Related

Rezervovat

Příběh Guacamole

Příběh Guacamole (čtení a ochutnávka)

Když vyhledáte na netu slovo Guacamole, většinou se Vám nabízí ledacos: původ slova v řečí náhuatl, data o pěstování avokáda po světe a nespočet receptur. Však nás inspiroval k psaní a focení tak trochu prozaičtější a poněkud neviditelný příběh, který se odehrává a opakuje každý den, než se tato malá a chutná miska se zelenou pastou dostane na tvůj stůl za málo peněz.

Už nějakou dobou naši kuchaří a pomocníci Cristian 🇦🇷, Tomáš 🇨🇿 Světlana 🇺🇦 a Andrés🇪🇸 se zvykli vidět každé ráno 1 tvář. Až jednou se jeden z nich kladl otázku. Kde začíná ta pražská dlouhá cesta našeho guacamole?  A to Vám zde povíme.

Všechno začíná, když Libor v Mníšku pod Brdy vypíná svůj budík ve 3:30 ráno, vstává a vypraví se do práce. Zatímco město a celá země ještě spí, on už sedí ve své dodávce a vyráží na cestu do Lipence, kde se v tuto ranní hodinu probouzí Centrála zelenin.

Mezi stovkami avokád hledá ta nejlepší. Ne každé avokádo se hodí, musí být tak akorát, ani příliš tvrdé, ani příliš měkké. Zkušenýma rukama je kontroluje, prohmatává a pečlivě vybírá jen ta, která si zaslouží stát se dnes, zítra a za par dní součástí Guacamole, které pak ochutnáváš. Měkkost vybraných avokád pro každého odběratele se určí dle frekvencí dodání.

S plnou dodávkou se Libor vydává na cestu do Prahy, kde už v La Casa Blů netrpělivě čeká náš tým. Je to klíčová surovina. Vědí, že Libor nikdy neselže. Jakmile dorazí, okamžitě začínají kontrolovat kvalitu. „Tohle je perfektní,“ řekne jeden z nich, když zvedne avokádo jako vzácný šperk.

Pak začíná kouzlo. Avokáda se krájí, rozmačkávají s péčí a láskou, míchají s cibulí, koriandrem, rajčetem, limetkovou šťávou a špetkou soli. Až si objednáš příští, věz, že hluboko v její chutí  se skrývají konkrétní lidé. Tato skutečnost je neviditelnou součástí její chutě.

Internet je plný reelů o vaření a reklam gastroobchodních plánů. V Casa si vážíme Liborův příběh. Jídlo není jen recept. Až si tedy dáš další sousto té magické zelené směsi, vzpomeň si: není to jen avokádo. Je to úsilí těch, kteří vstávají za tmy, zkušené ruce, které vybírají, a srdce těch, kteří připravují tvůj pokrm.

📸 @franklingarcia3601

  • Facebook
  • Instagram
  • TripAdvisor
  • Tripadvisor
  • TripAdvisor
La Casa Blů
 
Recommended onRestaurant Guru 2020
2025 La Casa Blu ©
Savona Theme by Optima Themes
 Logo Header Menu
  • La Casa Blů
  • Rozvoz
  • Menu
  • REZERVUJ SI STŮL ZDE
  • Kontakt